Sposób przygotowania:
Tort komunijny książka
Z podanych składników upiec 6 takich samych biszkoptów. Białka ubić na sztywną pianę zasypać cukrem i ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sito, wymieszać i piec w temperaturze 180 stopni każdy około 20 minut.
Budyń ugotować na mleku i wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem odłożyć 4 łyżki do dekoracji. Resztę masy utrzeć z zimnym budyniem i podzielić na dwie części. Do jednej dodać startą czekoladę a do drugiej 3 łyżki nutelli oraz konfiturę wiśniową.
Pierwszy biszkopt posmarować jasną masą przyłożyć drugim i posmarować ciemną masą na dwa biszkopty dać dowolną masę i zwinąć w rolady ułożyć na biszkoptach tak aby nadać kształt otwartej książki.
Całość posmarować ciemną masą i przykryć biszkoptem który polecam przeciąć na połowę następnie wyłożyć jasną masą i przykryć ostatnim biszkoptem.
Całość udekorować odłożoną masą.
Budyń ugotować na mleku i wystudzić. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem odłożyć 4 łyżki do dekoracji. Resztę masy utrzeć z zimnym budyniem i podzielić na dwie części. Do jednej dodać startą czekoladę a do drugiej 3 łyżki nutelli oraz konfiturę wiśniową.
Pierwszy biszkopt posmarować jasną masą przyłożyć drugim i posmarować ciemną masą na dwa biszkopty dać dowolną masę i zwinąć w rolady ułożyć na biszkoptach tak aby nadać kształt otwartej książki.
Całość posmarować ciemną masą i przykryć biszkoptem który polecam przeciąć na połowę następnie wyłożyć jasną masą i przykryć ostatnim biszkoptem.
Całość udekorować odłożoną masą.