Sposób przygotowania:
Tort Marcinek
Mąkę przesiewamy, dodajemy kolejno masło, cukier puder, śmietanę, jajka oraz żółtka. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy trzy godziny, a najlepiej całą noc. Wyjmujemy z lodówki. Dzielimy na 10-12 części. Rozwałkowujemy na wielkość tortownicy(u mnie 24 cm). Pieczemy każdy placek oddzielnie. Studzimy.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy do połączenia się składników.
Jeden blat ciasta kruszymy. Pozostałe przekładamy bitą śmietaną. Na wierzchu układamy pokruszone ciasto. Chłodzimy całą noc.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy do połączenia się składników.
Jeden blat ciasta kruszymy. Pozostałe przekładamy bitą śmietaną. Na wierzchu układamy pokruszone ciasto. Chłodzimy całą noc.
SylaUla