Sposób przygotowania:
Kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremamiKrem budyniowy:
Odrobinę mleka należy odlać i rozmieszać w nim budyń.
Resztę zagotować, a następnie połączyć z mieszanką budyniową.
Całość mieszać, aż zgęstnieje.
Gotowy budyń pozostawić do całkowitego ostudzenia.
(Budyń przykryć, aby na jego wierzchu nie zrobił się kożuch.)
Po tym czasie miękkie masło utrzeć do białości i partiami zmiksować z zimnym budyniem oraz na końcu z masłem migdałowym.
Krem z mascarpone:
Schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i stopniowo połączyć z serkiem mascarpone oraz na końcu z masłem migdałowym.
Całość:
W formie uprzednio wyłożone papierem do pieczenia ułożyć warstwę krakersów i kolejno umieścić krem budyniowo-migdałowy, krakersy, krem z serkiem mascarpone i na końcu ponownie ciastka.
Całość schłodzić w lodówce do momentu przygotowania polewy.
Polewa i wierzch:
Kawałki czekolady należy rozpuścić i wymieszać z masłem migdałowym.
Polewę lekko ostudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta.
Całość posypać płatkami migdałowymi.
Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc, aby ciastka zmiękły.
pyszalka
Di bloguje
pyszalka napisał(a):
SylaUla