Sposób przygotowania:
Tort o smaku rumu i cytrynyWykonanie:
Ubijamy całe jaja z cukrem ( masa potraja się). Jaja ubite więc teraz przesiewamy mąkę i delikatnie dodajemy do jaj, mieszamy łopatką sylikonową .Formę do tortu wykładam papierem do pieczenia,tylko dno. Przekładam masę i wstawiam do nagrzanego pieca.Piekę koło 15-20 minut w 170 stopniach.
Biszkopt upieczony i ostudzony kroimy na trzy krążki czasem wychodzą cztery.
Krem
Do misy wlewamy zimne mleko i wsypujemy gotowy proszek.Ubijamy na parę minut,aż nam masa będzie odpowiadać. Krążki tortu nasączamy wodą przegotowaną z cytryną i cukrem. Nakładamy ubity krem oraz smarujemy boki i górę. Resztę kremu wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy.
Czekoladowymi dmuchanymi kuleczkami ozdabiamy, a na środku wkładamy trzy rureczki z czekolady.
Zaręczam wyszło bardzo smaczne.
gosia56
lalunia