slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Orzechowy kajmak daktylowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na zdrowy kajmak daktylowy o smaku orzechowym. Idealny do przekładania ciast, naleśników czy do wyjadania solo.

Orzechowy kajmak daktylowy

Składniki:

Orzechowy kajmak daktylowy

 

Sposób przygotowania:

Orzechowy kajmak daktylowy
Daktyle zalewamy gorącą wodą, tak aby je przykryła i odstawiamy aż woda ostygnie.

Następnie zlewamy wodę od moczenia daktyli a daktyle blendujemy razem z mlekiem na gładką masę.

Do zmiksowanych daktyli dodajemy masło orzechowe i jeszcze przez chwilę blendujemy razem.

Gotowy kajmak przechowujemy w lodówce.

Tagi:

masa