Sposób przygotowania:
Tort orzechowy 5
Z podanych składników upiec trzy biszkopty , dobrze jest podzielić wszystkie produkty na trzy części ( oprócz jaj i cukru ). Białka ubić , wsypać cukier , ubijać do rozpuszczenia się cukru , następnie dodać kolejno po żółtku jeszcze chwile ubijać , porcjami dodawać zmieszane składniki , wylać do tortownicy piec około 15 minut w 160 *C . I tak zrobić kolejno każdy placek MASA: Jaja + żółtka + cukier puder i waniliowy ubić na parze ,wystudzić , masło dobrze zmiksować dodając masę jajeczną, kawę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku , wystudzić dodać do masy , na koniec dodać 1-2 łyżki spirytusu. Przełożyć biszkopty , biszkopty można skropić ponczem . Czasami dla odmiany piekę jeden krążek kokosowy czyli robię biszkopt z 4 jaj i dodają 10 dkg wiórek kokosowych