Sposób przygotowania:
Tort piankowy z galaretką
Białka ubijamy na sztywną pianę, cały czas miksując dodajemy cukier, a następnie żółtka. Wsypujemy przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia.
Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Jedną galaretkę przygotowujemy w połowie podanej wody.
Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach, powoli wlewamy ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Piankę wylewamy na biszkopta.
Wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy drugą galaretkę – również w połowie podanej ilości wody. Gdy będzie zimna, a nawet lekko tężejąca wylewamy na piankę i znów wkładamy do lodówki, aby stężała.
Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Jedną galaretkę przygotowujemy w połowie podanej wody.
Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach, powoli wlewamy ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Piankę wylewamy na biszkopta.
Wkładamy do lodówki.
Przygotowujemy drugą galaretkę – również w połowie podanej ilości wody. Gdy będzie zimna, a nawet lekko tężejąca wylewamy na piankę i znów wkładamy do lodówki, aby stężała.