Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowa rolada z masą piankową
Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Potem do miski z masą jajeczną przesiać obie mąki i wymieszać ale już ręcznie. Ciasto podzielić na 5 części i do każdej z nich dodać po odrobinie barwników spożywczych ( kolory mogą być według własnego upodobania ). Dokładnie ale delikatnie wymieszać każdy kolor osobno. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i na papier kleksami wyłożyć wszystkie kolory masy. Następnie łopatką lub innym narzędziem wyrównać powierzchnię i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt na ściereczkę papierem do góry i zdjąć papier a potem biszkopt zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Taki rulon zostawić do wystudzenia.
Masa :
Galaretkę dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie i schłodzić. Wszystkie serki umieścić w misce, zmiksować i dodając zimną galaretkę nadal mieszać aż się połączy. Gdyby okazało się, że jest rzadka wystarczy wstawić ją do lodówki do lekkiego ścięcia.
Przełożenie :
Brzoskwinie umyć i pokroić w kostkę. Zimny biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wyłożyć masę ( część zostawić na wierzch rolady ) i rozsmarować po biszkopcie. Część brzoskwiń zostawić do dekoracji rolady a resztę rozsypać na masie piankowej. Zwinąć roladę i położyć ją łączeniem do dołu. Wierzch rolady pokryć masą i posypać odłożonymi kostkami brzoskwini. Roladę wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej godzinę a przed podaniem udekorować listkami mięty.
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Potem do miski z masą jajeczną przesiać obie mąki i wymieszać ale już ręcznie. Ciasto podzielić na 5 części i do każdej z nich dodać po odrobinie barwników spożywczych ( kolory mogą być według własnego upodobania ). Dokładnie ale delikatnie wymieszać każdy kolor osobno. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia i na papier kleksami wyłożyć wszystkie kolory masy. Następnie łopatką lub innym narzędziem wyrównać powierzchnię i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt na ściereczkę papierem do góry i zdjąć papier a potem biszkopt zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Taki rulon zostawić do wystudzenia.
Masa :
Galaretkę dokładnie rozpuścić we wrzącej wodzie i schłodzić. Wszystkie serki umieścić w misce, zmiksować i dodając zimną galaretkę nadal mieszać aż się połączy. Gdyby okazało się, że jest rzadka wystarczy wstawić ją do lodówki do lekkiego ścięcia.
Przełożenie :
Brzoskwinie umyć i pokroić w kostkę. Zimny biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wyłożyć masę ( część zostawić na wierzch rolady ) i rozsmarować po biszkopcie. Część brzoskwiń zostawić do dekoracji rolady a resztę rozsypać na masie piankowej. Zwinąć roladę i położyć ją łączeniem do dołu. Wierzch rolady pokryć masą i posypać odłożonymi kostkami brzoskwini. Roladę wstawić do lodówki do stężenia na co najmniej godzinę a przed podaniem udekorować listkami mięty.
Netka
zewa
Dziękuję Anetko :)
edytaha
Z okazji Twojego święta STO LAT!!! Wszystkiego najlepszego :)
zewa
Dziękuję Edytko :)
gosia56
zewa
Dziękuję Gosiu :)
zbysiowa
zewa
Dziękuję Madziu :)
julcia12437
zewa
:)
2milutka
monikaT83
Z okazji urodzin dużo zdrówka,miłości oraz pociechy z synów i samych słonecznych i radosnych dni:)))
gusia1000
zewa
marietta