Sposób przygotowania:
Tort piłka nożna
BiszkoptUbić białko na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier, dodać żółtka cały czas miksując. Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Piec 45min.-180 C. Biszkopty studzimy. Przecinamy każdy w połowie.Robimy masę ;-)Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietan-fix. Miksujemy aby masa była gęsta. Na koniec dodajemy kisiel i owoce. Ja podzieliłam masę na 3 miski do każdej wsypałam inny kisiel i do każdej dodałam wiśnie. Kisiel lekko barwi nam masę.Następnie biszkopty przekładamy masą (najlepiej jak każda warstwa ma inny kolor). Tą masą smarujemy też boki tortu (postarajmy się aby owoców było najwięcej pod biszkoptami a na bokach już niekoniecznie) formując przy tym kształt piłki-okrągły. tak samo nakładamy masę na wierzch tortu robiąc koliste ruchy przy rozprowadzaniu masy.teraz wykałaczką zaznaczamy rysy piłki.W misce rozrabiamy 2 śnieżki (według przepisu na opakowaniu). Za pomocą szprycy lub rękawa do tortu nanosimy na zaznaczone rysy najpierw białą masę tam gdzie piłka ma być biała. Następnie do śnieżki dodajemy czarny barwnik spożywczy (najlepszy w proszku!) i nanosimy czarną masę tam gdzie piłka ma być czarna.Chłodzimy w lodówce. GOTOWE! ;-)
KasiaJulcia