Sposób przygotowania:
Tort Pychotka
maslo i cukier mixowac na wysokich obrotach az powstanie 'biala' masa dodac zoltka mixowac, w rondelku rozpuscic czekolade i schlodzic wlac do masy mixowac, dodac make i proszek do pieczenia wolno mixowac. Wylac na forme wysmarowana tluszczem i posypana maka. Piec w `180st 50min.
Gdy ciasto jest w piekarniku zacznijmy ubijac smietanke z cukrem na sztywno i wsadzic do lodowki.
Ciasto wyjac z piekarnika i czekac az ostygnie, przekroic na 3 czesci nasaczyc herbata lub sokiem z owocow ktore wybralysmy (jesli z kompotu!). Smarowac kremem i ukladac kilka kawalkow owocow az do konca warstw. Gore ladnie pokrywamy masa i dekorujemy wedlug uznania.
Odstawiamy do lodowki na ok 1 godzine.
SMACZNEGO
Gdy ciasto jest w piekarniku zacznijmy ubijac smietanke z cukrem na sztywno i wsadzic do lodowki.
Ciasto wyjac z piekarnika i czekac az ostygnie, przekroic na 3 czesci nasaczyc herbata lub sokiem z owocow ktore wybralysmy (jesli z kompotu!). Smarowac kremem i ukladac kilka kawalkow owocow az do konca warstw. Gore ladnie pokrywamy masa i dekorujemy wedlug uznania.
Odstawiamy do lodowki na ok 1 godzine.
SMACZNEGO