Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Tort Rockowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla fana muzyki.Metallica ponad wszystko!!!!!!!!!!

Tort Rockowy

Składniki:

Tort Rockowy

 

  • Biszkopt-10 jajek,
  • 1szkl.cukru,
  • 1.5szkl.mąki
  • Krem czekoladowy
  • 3 margaryny Palma,
  • 3 jajka,
  • 0.75szkl.cukru,
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyżki spirytusu
  • Masa cukrowa dekoracyjna,
  • barwnik spożywczy czerwony,
  • 5 kostek czekolady gorzkiej,
  • wino półsłodkie,
  • dużo cierpliwości.

Sposób przygotowania:

Tort Rockowy
Biszkopt-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,mieszamy z mąką,pieczemy przez 45min.w temp.175*C w formie prostokątnej.Chłodzimy,kroimy poziomo na trzy placki. Krem czekoladowy-czekoladę rozpuszczamy(w mikrofali lub kąpieli wodnej)jajka ubijamy z cukrem,osobno margaryny na puszysto,łączymy,dolewamy rozpuszczoną czekoladę(letnią),przesiane kakao,spirytus,mieszamy na jednolity krem. Biszkopty nasączamy winem,przekładamy kremem,chłodzimy. Masę cukrową barwimy na czerwono.Z rogów tortu wycinamy kawałki w kształcie kwadratu lub prostokąta,doklejamy gdzie popadnie tworząc kawałek muru.Tort przykrywamy rozwałkowaną masą cukrową.Tępą stroną noża wyciskamy poziome linie cegiełek,czubkiem łyżki pionowe.Kostki czekolady rozpuszczamy,z papieru robimy rożek,wlewamy czekoladę,robimy napis.Chłodzimy i tradycyjnie czekamy na komentarze.Metallica rządzi