Sposób przygotowania:
Tort Rockowy
Biszkopt-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,mieszamy z mąką,pieczemy przez 45min.w temp.175*C w formie prostokątnej.Chłodzimy,kroimy poziomo na trzy placki. Krem czekoladowy-czekoladę rozpuszczamy(w mikrofali lub kąpieli wodnej)jajka ubijamy z cukrem,osobno margaryny na puszysto,łączymy,dolewamy rozpuszczoną czekoladę(letnią),przesiane kakao,spirytus,mieszamy na jednolity krem. Biszkopty nasączamy winem,przekładamy kremem,chłodzimy. Masę cukrową barwimy na czerwono.Z rogów tortu wycinamy kawałki w kształcie kwadratu lub prostokąta,doklejamy gdzie popadnie tworząc kawałek muru.Tort przykrywamy rozwałkowaną masą cukrową.Tępą stroną noża wyciskamy poziome linie cegiełek,czubkiem łyżki pionowe.Kostki czekolady rozpuszczamy,z papieru robimy rożek,wlewamy czekoladę,robimy napis.Chłodzimy i tradycyjnie czekamy na komentarze.Metallica rządzi
marietta
Netka
kikimora666