anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort śmietankowo czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dzieci nie wyobrażają sobie urodzin bez tortu a ten jest bardzo delikatny i lekki w smaku polecam wszystkim

Tort śmietankowo czekoladowy

Składniki:

Tort śmietankowo czekoladowy

biszkopt

  • 8 jaj
  • 2 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 łyżki oleju

krem

Sposób przygotowania:

Tort śmietankowo czekoladowy
Biszkopt

Jaja wybić do misy dodać cukier i ubić do białości. Dodać mąkę przesianą z budyniem oraz olej . Wymieszać piec w tortownicy 24 cm. Około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 4 części.

Krem

Śmietankę ubić na sztywno białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do śmietanki energicznie mieszając.

Kremem przełożyć tort i udekorować według uznania.