Sposób przygotowania:
Tort śmietankowo czekoladowy
Biszkopt
Jaja wybić do misy dodać cukier i ubić do białości. Dodać mąkę przesianą z budyniem oraz olej . Wymieszać piec w tortownicy 24 cm. Około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 4 części.
Krem
Śmietankę ubić na sztywno białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do śmietanki energicznie mieszając.
Kremem przełożyć tort i udekorować według uznania.
Jaja wybić do misy dodać cukier i ubić do białości. Dodać mąkę przesianą z budyniem oraz olej . Wymieszać piec w tortownicy 24 cm. Około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na 4 części.
Krem
Śmietankę ubić na sztywno białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do śmietanki energicznie mieszając.
Kremem przełożyć tort i udekorować według uznania.