p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Tort czekoladowo-porzeczkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tort czekoladowo-porzeczkowy

Tort czekoladowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tort czekoladowo-porzeczkowy

 

  • 1 szt Biszkopt czekoladowy,
  • 2 szkl. Porzeczki czarne,
  • 1 op. galaretka szafirowa z Wodzisławia,
  • 200 ml sok porzeczkowy,
  • 400 ml śmietana 30 %,
  • 1 op. masa śmietanowa czekoladowa,
  • 100 ml śmietana słodka,
  • 3 łyżki posypka czekoladowa,
  • 6 szt ozdoby z białej czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Tort czekoladowo-porzeczkowy
Upiec biszkopt czekoladowy wg mojego przepisu przeciąć na 2 części. 1 szkl. porzeczek rozgotować w soku porzeczkowym, pod koniec dodać jeszcze 1/2 szkl. porzeczek i 100 ml śmietany słodkiej, wyłączyć, rozpuścić w masie galaretkę szafirową, wystudzić, wylać na biszkopt, przykryć drugą częścią. Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać gotową masę śmietanową o smaku czekoladowym, wszystko ubić, dokładnie wysmarować wierzch i boki tortu. Karbowaną łopatką zrobić na wierzchu smugi, ozdobić czarnymi porzeczkami, posypać posypką czekoladową i ozdobić środek tortu białymi ozdobami czekoladowymi.
Tort czekoladowo-porzeczkowy
Etap 1
Tort czekoladowo-porzeczkowy
Etap 2
Tort czekoladowo-porzeczkowy
Etap 3

Tagi:

biszkopt