Tort świąteczny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe i na każdą kieszeń.

Tort świąteczny

Składniki:

Tort świąteczny

 

  • jajko 8 szt.
  • cukier 2 szklanka
  • mąka pszenna tortowa 2 szklanka
  • budyń waniliowy 2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • gorąca woda 3 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Tort świąteczny
Żółtka dobrze ucieramy, dodajemy stopniowo gorącą wodę i cukier aż powstanie masa kremowa. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dalej ucieramy. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z białek, szybko mieszamy i wlewamy do formy, uprzednio wysmarowanej i wysypanej bułką. Pieczemy około 25 minut. Gdy biszkopt dobrze ostygnie, kroimy na 3 części i przekładamy kremem.

Tagi:

jajko jajka