Tort szampański 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspaniały tort- szampańska zabawa

Tort szampański 2

Składniki:

Tort szampański 2

 

  • Składniki:
  • ok.30 biszkoptów
  • krem:
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki mąki
  • 5 żółtek
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 2 kostki masła
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • konfitury

Sposób przygotowania:

Tort szampański 2
Przygotowanie: Najpierw należy zrobić krem taki jak w przepisie " tort marengo" ale bez dodatku kawy.Podzielić go na 3 części.Dno i wierzch ścianek tortownicy wyłożyć delikatnie biszkoptami ( nie mogą być połamane),nałożyć jedną część kremu,położyć drugą warstwę szampanek,posmarować drugą warstwą kremu,przykryć zaś szampankami,obciążyć delikatnie deseczką i włożyć do lodówki do stężenia.Po kilku godzinach wierzch od tortu posmarować pozostałym kremem i przybrać słodkimi konfiturami.

Tagi:

biszkopt