bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Tort szybkościowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny pomysł... Polecam.

Tort szybkościowy

Składniki:

Tort szybkościowy

 

  • szklanka kaszy manny, l kg jabłek, szklanka cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, kostka margaryny

Sposób przygotowania:

Tort szybkościowy
Mąkę i kaszę, a także proszek do pieczenia i cukier wymieszać, nie dając płynu. Jabłka obrać ze skórki i pokrajać w talarki. Do formy na spód położyć suchą masę, na to dać jabłka, następnie znów mąkę wymieszaną z kaszą i cukrem. Zamrozić kostkę margaryny, utrzeć na grubej tarce lub pokroić nożem i dać na wierzch. Tort można przekładać 2 razy, ale zawsze na wierzchu musi być sypka masa i margaryna. Upiec.