PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Tort tradycyjny

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwy sposób na tort urodzinowy dla solenizanta:)

Tort tradycyjny

Składniki:

Tort tradycyjny

 

  • litr śmietany
  • cukier puder
  • 4 śmietanfixy
  • owoce według uznania np. kiwi , winogrono
  • pół słoiczka dżemu truskawkowego
  • sok limonkowy do nasączenia
  • Biszkopt:
  • Biszkopt fix plus produkty do jego przyrządzenia

 

Sposób przygotowania:

Tort tradycyjny
Biszkopt pieczemy według instrukcji na opakowaniu. Po jego wystygnięciu przekrajamy go na trzy placki. Dolny placek nasączamy sokiem limonkowym. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i śmietanfixami. 1/3 śmietany wykładamy na dół tortu. Kładziemy placek. Smarujemy go dżemem i kładziemy kolejną porcję śmietany. Kładziemy ostatni placek. Smarujemy go pozostałą śmnietaną. Dekorujemy owocami.