Sposób przygotowania:
Tort twarogowo-owocowy
1.Kasię pokroić na kawałki i posiekać z mąką, Dodać żółtko. Szybko zagnieść ciasto, a następnie uformować z niego kulę, owinąć" folią i włożyć do lodówki. Po 30 minutach wyjąć i rozwałkować. 2.Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem pudrem i szczyptę soli, 3.Ciastemwytępić dno posmarowanej Kasiątortownicy.Nakłuć w kilku miejscach widelcem i piec 10 min. w piekarniku nagrzanym cło 200°C. 4.Przygotować masę. Ser zemleć i przetrzeć przez sito. 5.Kasię utrzeć na puszysta masę, dodając kolejno żółtka po jednym (kolejne dodawać wówczas, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą), cukier puder, cukier wanilinowy i małymi porcjami ser. 6.Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do masy serowej. Dodać posiekaną skórkę pomarańczową, opłukane i wysuszone rodzynki. Delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy na podpieczone ciasto. 7.Piec 55-60 min, w piekarniku nagrzanym do 180°C. 8.Ostudzony sernik posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową