blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Tort twaroźkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Tort twaroźkowy

Składniki:

Tort twaroźkowy

 

  • gotowy kruchy spód,
  • 50 dag twarogu,
  • łyżka soku malinowego,
  • 3 żółtka,
  • 10 dag cukru pudru,
  • 60 dag malin,
  • 10 listków żelatyny,
  • 125 ml śmietanki

Sposób przygotowania:

Tort twaroźkowy
Spód nasączyć sokiem z malin. Twarożek wymieszać z żółtkami i cukrem pudrem. Połowę malin zmiksować, przetrzeć przez sito i dodać do twarożku. Połączyć z połową odłożonych owoców oraz namoczoną, rozpuszczoną żelatyną. Masę twarożkową nałożyć na kruchy spód i wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem przybrać resztą malin i udekorować ubitą śmietaną.