Sposób przygotowania:
Tort w trzech smakach
Biszkopt: Jaja z cukrem utrzeć mikserem nad parą wodną na gładką masę, aż po wyjęciu miksera zostanie stożek. Następnie dodawać stopniowo mąkę stale mieszając. Masę wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 C przez 30 minut. Po upieczeniu poczekać aż wystygnie i pokroić na trzy części. PŁYN DO NASĄCZANIA Do wody dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić do wystygnięcia BAZA DO KREMÓW: Do miski wbić jajko, żółtka i cukier i ubijać nad parą wodną na puszystą masę. Zestawić z pary i ubijać aż miska ostygnie. Następnie dodawać stopniowo masło cały czas mieszając mikserem, a po dodaniu całego masła dodać 2 łyżki budyniu. KREM MIGDAŁOWY Płatki zrumienić na suchej patelni, po wystudzeniu dodać do bazy, potem rum i zapach, wszystko wymieszać i na nasączoną pierwszą część biszkoptu nałożyć warstwę kremu. Przykryć następnym biszkoptem i nasączyć go. KREM JAGODOWY Dżem wymieszać z bazą i wyłożyć na biszkopt. Przykryć ostatnim plackiem i nasączyć KREM CHAŁWOWY Chałwę zetrzeć drobno i dodać do bazy. dokładnie wymieszać. Rozłożyć na biszkopcie, na wierzchu i po bokach, wyrównać i przybrać według uznania. Boki obsypać wiórkami kokosowymi
zbysiowa
marietta
Kasiaochab