alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Tort waflowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tort waflowy, tort waflowy, tort waflowy

Tort waflowy

Składniki:

Tort waflowy

 

  • 3 okrągłe płaty waflowe

 

  • Masa z czekoladą:
  • 5 dag kakao
  • 1 kostka masła
  • 20 kostka margaryny
  • 1 żółtko
  • 2 szklanki cukru
  • pół łyżki octu 3%
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Tort waflowy
Wymieszać cukier, wodę i ocet. Zagotować. Wymieszać z kakao. Nie przerywając mieszkania, dodawać stopniowo masło i margarynę. Lekko przestudzić. Utrzeć z żółtkiem. Masa powinna być pulchna. Ostudzić, co jakiś czas masę pomieszać. Na mleku rozgotować kaszę mannę. Następnie ucierać aż masa będzie puszysta. Nie przerywając mieszania, ostudzić. Wymieszać z cukrem, solą i orzechami. Przygotowanymi masami przełożyć wafle.