Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tort z ajerkoniakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny tort z procentami;-)

Tort z ajerkoniakiem

Składniki:

Tort z ajerkoniakiem

 

  • 40dag biszkoptów
  • 1 łyżka żelatyny
  • 3-4 łyżki soku pomarańczowego
  • 3/4 szklanki ajerkoniaku
  • 2 szklanki kremówki
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 7 dag płatków czekoladowych
  • 1/2 kostki masła
  • 3-4 gotowej polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Tort z ajerkoniakiem
boki małej tortownicy posmarować masłem. wyłożyć biszkoptami. resztę biszkoptów pokruszyć i wymieszać z masłem.masą pokryć dno tortownicy. wstawić do lodówki na godzinę.żelatynę rozpuścić w gorącym soku pomarańczowym, wymieszać z ajerkoniakiem. gdy wystygnie wsypać płatki czekoladowe, wymieszać. kremówkę ubić z cukrem pudrem i połączyć z alkoholem. przełożyć do tortownicy. wierzch wyrównać, wstawić do lodówki. polewę stopić polać tort i udekorować

Tagi:

biszkopt