anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tort z białą czekoladą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny maślany krem smakuje wyśmienicie, nie powinno się zamieniać masła na margarynę chyba że odwrotnie.

Tort z białą czekoladą

Składniki:

Tort z białą czekoladą

 

  • 10 jaj
  • 2szkl mąki
  • 2 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 budyń śmietankowy
  • 500 g masła
  • 300 g cukru pudru
  • 3 białe czekolady
  • 5 żółtek
  • 1/4 planty

 

Sposób przygotowania:

Tort z białą czekoladą
Jaja wbić do misy dodać cukier i ubić na delikatną masę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i z budyniem. Upiec w kwadratowej tortownicy. Po wystudzeniu przekroić na 3 części .Masło utrzeć z żółtkami i z cukrem pudrem na puch, dodać roztopioną 1 1/2 czekolady wymieszać i przełożyć biszkopty na wierzch wylać 1 1/2 czekolady roztopionej z plantą. Udekorować. 

Tagi:

czekolada