Sposób przygotowania:
Tort z ponczem i wiórkami czekoladowymi
Biszkopt: Jaja ubijam z cukrem pudrem dodaje rozpuszczoną margarynę i proszek do pieczenia z mąką i kakao . Mieszam składniki i przelewam do wysmarowanej margaryną tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia 26 centy .. Piekłam 25 minut w 170 stopniach bez termoobiegu . Poncz: z wody cukru i napoleona robimy poncz skrapiamy porządnie trzy kawałki biszkoptu kładziemy na patere pierwszy krążek biszkoptu do tortu i nakładamy dżem morelowy z powidłami śliwkowymi . Ubijamy śmietanę 400 gram z kremem śmietanowym malinowym kładziemy na dżem przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu nasączonym w ponczu i nakładamy śmietanę z malinowym kremem na niego. Przykrywamy trzecim krążkiem nasączonym i Nakładamy na niego ubita śmietanę 30% z trzema smietan fiksami ,boki i wierzch smarujemy na biało . Czekoladę ścieramy na wiórka na tarce i obsypujemy boki tortu. Kwiatki dekoracyjne nakładamy na boki tortu na około dekorujemy. Na wierzch kładziemy kiwi pokrojone drobno ,a w środek układamy żelki .
mysza75
kuniadg
lalunia
marietta
Netka