Sposób przygotowania:
Tort z chałwą 5
Biszkopt podzielić na trzy części, krążki. Kremówkę z cukrem zacząć ubijać na sztywno. Chałwę pokroić w drobna kostkę. Pod koniec wsypać śmietan-fix. Przemieszać. Na pierwszy krążek wyłożyć krem czekoladowy i równomiernie rozsmarować. Część kremówki wyłożyć na ten krem. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu. Tę warstwę posmarować częścią bitej śmietany. Posypać równomiernie pokrojoną chałwą. Przykryć ostatnią częścią biszkopty. Resztę bitej śmietany wymieszać z kremem czekoladowym. Posmarować wierzch i boki tortu. Jeżeli kremu zostanie to można przełożyć go do szprycy cukierniczej i wykonać ozdobne wzory na wierzchu. Udekorować gruszkami. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
marietta