Sposób przygotowania:
Tort malinowo-chałwowy
Pieczemy biszkopt: białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i, stopniowo, żółtka. Mąkę pszenną i ziemniaczaą przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do ciasta, mieszamy drewnianą łyżką.
Ciasto przelewamy do tortownicy, pieczemy w 180 st.C do suchego patyczka.
Robimy krem z malin: maliny blendujemy, przekładamy na sitko, pozbawiamy pestek. Dodajemy odrobinę cukru. Mieszamy z masłem na gładki krem.
Robimy krem chałwowy: chwałę kruszyny, miksujemy z masłem.
Ostudzony biszkopt nasączamy herbatą, przekładamy kremami. Tort dekorujemy malinami, dokoła dajemy wafle. Ja zrobiłam na wierzchu serca z kiślu z wina.
Ciasto przelewamy do tortownicy, pieczemy w 180 st.C do suchego patyczka.
Robimy krem z malin: maliny blendujemy, przekładamy na sitko, pozbawiamy pestek. Dodajemy odrobinę cukru. Mieszamy z masłem na gładki krem.
Robimy krem chałwowy: chwałę kruszyny, miksujemy z masłem.
Ostudzony biszkopt nasączamy herbatą, przekładamy kremami. Tort dekorujemy malinami, dokoła dajemy wafle. Ja zrobiłam na wierzchu serca z kiślu z wina.
Justi2401
Ag.Zetka
Dziękuję bardzo :)