SUPERPRZEPIS

Tort z cukierkami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Tort z cukierkami Więcej zdjęć (5)

Torcik z kremem i bitą śmietaną

Składniki:

Tort z cukierkami

 

  • Biszkopt: 6 jajek
  • szkl. cukru
  • szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pozostałe składniki: opakowanie kremu karpatka+mleko i margaryna do kremu
  • 2 śnieżki
  • 2 niepełne szkl. mleka do śnieżki
  • posypka z opłatka
  • kolorowa posypka
  • kilka cukierków w czekoladzie
  • batonik
  • perełki
  • 2 galaretki

Sposób przygotowania:

Tort z cukierkami
Galaretki rozpuścić, po czym wstawić do lodówki, zastygnięte pokroić w kostki.Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie wymieszać z mąką z proszkiem. Wylać do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec ok.20-30 min w 160 C. Po wystygnięciu przekroić na poł.Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu. Śnieżki ubić, schłodzić. Odrobinę kremu odłożyć. Do pozostałego dodać kostki galaretek. Na biszkopt wyłożyć krem z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem, wierzch i boki posmarować kremem. na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, boki oprószyć posypką z opłatka, wierzch udekorować batonikiem pokrojonym, cukierkami, perełkami i posypką. Schłodzić.
Tort z cukierkami
Galaretki rozpuścić, stężałe pokroić w kostki, biszkopt przekroić na poł
Tort z cukierkami
Przygotować krem karpatka, po czym wymieszać z kostkami galaretek
Tort z cukierkami
Na biszkopt wyłożyć krem z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem
Tort z cukierkami
Boki i wierzch posmarować kremem, wyłożyć bitą śmietanę, boki oprószyć posypką z opłatka, udekorować