Sposób przygotowania:
Tort z galaretką
Ubić białka na sztywno, dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać, wsypać powoli cukier, połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy, wymieszać, wylać ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem, upiec ciasto. Galaretkę ugotować, wylać każdą na osobny talerz. Po wystudzeniu pokroić w kostkę.
W pół litrze wody ugotować żelatynę. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą, wlać ciepłą żelatynę. Wymieszać wszystko, dodać pokrojoną galaretkę. Biszkopt przekroić na trzy części i przełożyć masą.
W pół litrze wody ugotować żelatynę. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą, wlać ciepłą żelatynę. Wymieszać wszystko, dodać pokrojoną galaretkę. Biszkopt przekroić na trzy części i przełożyć masą.