Sposób przygotowania:
Tort z malinami z młodym jęcznieniem
Upiec dwa biszkopty żółty tradycyjny i zielony z młodym jęczmieniem: zielony wykonujemy tak samo jak żółty, tylko do zielonego dodajemy młody jęczmień i to daje mam kolor zielony.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka i dalej ubijamy ale na wolnych obrotach. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i młodym jęczmieniem, dodajemy po łyżce i mieszamy szpatułką. Wykładamy do tortownicy i pieczemy do suchego patyczka.
Żółty biszkopt wykonujemy tak samo tylko bez dodatku młodego jęczmienia.
Przygotowujemy masę :
Galaretki zielone rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Ubijamy śmietankę 30 % i pod koniec wlewamy tężejącą zimną galaretkę.
Masą druga na wierzch i boki:
Śmietanę 30 % ubijamy z dodatkiem cukru i serka mascarpone do momentu, aż zacznie gęstnieć. Przekładamy masą pierwszą zielone blaty i następnie żółty blat.
Wierzch i boki smarujemy drugą masą z serkiem mascarpone.
Układamy maliny i całość obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka i dalej ubijamy ale na wolnych obrotach. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i młodym jęczmieniem, dodajemy po łyżce i mieszamy szpatułką. Wykładamy do tortownicy i pieczemy do suchego patyczka.
Żółty biszkopt wykonujemy tak samo tylko bez dodatku młodego jęczmienia.
Przygotowujemy masę :
Galaretki zielone rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Ubijamy śmietankę 30 % i pod koniec wlewamy tężejącą zimną galaretkę.
Masą druga na wierzch i boki:
Śmietanę 30 % ubijamy z dodatkiem cukru i serka mascarpone do momentu, aż zacznie gęstnieć. Przekładamy masą pierwszą zielone blaty i następnie żółty blat.
Wierzch i boki smarujemy drugą masą z serkiem mascarpone.
Układamy maliny i całość obsypujemy wiórkami kokosowymi.
slodkieokruszki
jagoda59