Sposób przygotowania:
Tort malinowy
Przygotować tortownicę o średnicy 23 cm, na dnie wyłożyć papier do pieczenia.
Piekarnik nastawić na 160 stopni.
Białka ubić z cukrem, potem dodawać po jednym żółtku a następnie dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
Maki mieszać delikatnie najlepiej rózgą.
Ciasto przełożyć do blaszki i piec biszkopt około 35-40 minut.
Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na dwa placki.
Każdy z nich nasączyć ulubionym pączem lub wodą z sokiem z cytryny.
Razem z cukrem utrzeć mascarpone, wlać śmietanę i ubić ją.
Pierwszy placek ułożyć na paterze lub talerzu, wyłożyć porcję śmietany, rozłożyć maliny i zakryć drugim plackiem.
Pozostałą śmietaną posmarować boki i wierzch tortu i udekorować za pomocą ulubionej tylki.
Na sam koniec wykończyć malinami i miętą.
Tort chłodzić w lodówce około 3 godziny.
Piekarnik nastawić na 160 stopni.
Białka ubić z cukrem, potem dodawać po jednym żółtku a następnie dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
Maki mieszać delikatnie najlepiej rózgą.
Ciasto przełożyć do blaszki i piec biszkopt około 35-40 minut.
Biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na dwa placki.
Każdy z nich nasączyć ulubionym pączem lub wodą z sokiem z cytryny.
Razem z cukrem utrzeć mascarpone, wlać śmietanę i ubić ją.
Pierwszy placek ułożyć na paterze lub talerzu, wyłożyć porcję śmietany, rozłożyć maliny i zakryć drugim plackiem.
Pozostałą śmietaną posmarować boki i wierzch tortu i udekorować za pomocą ulubionej tylki.
Na sam koniec wykończyć malinami i miętą.
Tort chłodzić w lodówce około 3 godziny.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)