Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z białym kremem
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia a boki smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy. Gdy jajka są ubite dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszamy łyżką i przekładamy do tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 - 25 minut do ,,suchego patyczka". Upieczone ciasto wyjmujemy z tortownicy.
Następnie dnia przygotowujemy krem : serek mascarpone, oba cukry i twarożek naturalny miksujemy do połączenia się składników.
Poncz : do szklanki wlewamy wodę i sok cytrynowy oraz wsypujemy cukier, mieszamy aż cukier się rozpuści.
Biszkopt kroimy przez środek na dwie równe części ( nie jak na tort) i polewamy ponczem. Na jeden biszkopt wykładamy krem, przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnie dnia przygotowujemy krem : serek mascarpone, oba cukry i twarożek naturalny miksujemy do połączenia się składników.
Poncz : do szklanki wlewamy wodę i sok cytrynowy oraz wsypujemy cukier, mieszamy aż cukier się rozpuści.
Biszkopt kroimy przez środek na dwie równe części ( nie jak na tort) i polewamy ponczem. Na jeden biszkopt wykładamy krem, przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.