kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort z nie obranych migdałów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tort z nie obranych migdałów.

Tort z nie obranych migdałów

Składniki:

Tort z nie obranych migdałów

 

  • konfitura do przełożenia
  • ciasto
  • migdały (nie obrane) 40 dag
  • mąka 2 łyżki
  • cukier 40 dag
  • białka 10 sztuk
  • sok z 1 cytryny
  • lukier
  • cukier puder 15 dag
  • sok z 1 cytryny
  • arak 1 kieliszek

 

Sposób przygotowania:

Tort z nie obranych migdałów
Migdały w łupinkach wytrzeć do sucha i zemleć w młynku. Białka utrzeć z cukrem na lukier, wsypać migdały, wcisnąć sok z cytryny, dodać ostygną, przełożyć kwaskowatymi konfiturami porzeczki, posmarować lukrem i osuszyć w piec około 20 minut w temp. 150 stopni.

Tagi:

ciasto