Sposób przygotowania:
Tort z porów
Pory pokroić w cienkie krążki,boczek w kostkę i wysmażeć go na 1łyżce oleju,dodać do niego pory i pokrojoną w kostkę cebilę i dusić kilka minut na małym ogniu.Następnie zalać wszystko bulionem i dusić 5min.przyprawić sola i pieprzem i zdjąć z ognia(odlać nadmiar bulionu,w który dusiliśmy).Kiełbasę pokroić w plasterki.Twaróg zmiksować z 6łyżkami oleju,mlekiem i 1łyżeczką soli i połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia,całość wyrobić na jednolite ciasto,dodać do niego suszoną cebulę.Ciasto rozwałkować na okrągły placek i wylepić nim dno i brzegi tortownicy o średnicy 26cm.Spód posypać tartą bułką,ułożyć na nim plasterki kiełbasy i przykryć podduszonymi porami.Śmietanę zmiksować z jajkami,kaszą manną i przyprawami,polać nią ciasto.Piec ok.75min.w 175"C i podawać na ciepło.
tokijka
Doro
eli_555