BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Tort z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tort jest łatwy do wykonania .Najlepszy na drugi dzień.

Tort z warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort z warzyw

 

Sposób przygotowania:

Tort z warzyw
Gotujemy jaja na twardo , obieramy ze skorupek .Warzywa gotujemy .Obieramy . Ziemniaki kroimy w kostkę . Dodajemy majonez - 2 łyżki . Żelatynę rozpuszczamy , dzielimy na trzy części .J edną część wlewamy do pokrojonych ziemniaków , mieszamy razem . Przekładamy do małej tortownicy . Jajka ( zostawiamy 1/2 żółtka i połówkę jaja) , drobno siekamy . Obieramy buraczka , kawałeczek drobno kroimy , dodajemy do jajek . Dodajemy majonez i kolejną porcję żelatyny . Masę kładziemy na masę ziemniaczaną . Tak samo robimy z marchewką . Resztę buraczka ścieramy na wierzch tortu , ścieramy drobniutko żółtko . Z połówki jajka robimy myszkę .Dekorujemy torcik wg własnego uznania .
Tort z warzyw
Ugotowane ziemniaki obieramy , drobno kroimy w kostkę .
Tort z warzyw
Masę ziemniaczaną przekładamy do tortownicy .
Tort z warzyw
marchewkę gotujemy , obieramy , mieszamy z żelatyną i majonezem .
Tort z warzyw
Ugotowane jajka zabarwią się na różowo , jeśli dodamy buraczka .