Sposób przygotowania:
Tortilla wg Marii
Kindziuka kroimy w paski. pomidora w plastry , cebulę w półplasterki, ogórka w paski, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wlewamy śmietanę,majonez,pesto dodajemy czosnek,przeciśnięty przez praskę ,sól i pieprz , mieszamy dokładnie.Rozgrzewamy patelnię teflonową i podgrzewamy po 30 sekund z każdej strony tortillę. Następnie smarujemy środek placka 1 łyżką sosu ,przekładamy kindziukiem ,ogórkiem, pomidorem, cebulą i posypujemy serem. Na górę wlewamy jeszcze jedną łyżkę sosu i nakładamy szczypiorek . Zakładamy dół placka a następnie boki do środka , dokładnie ale nie za mocno. Tortillę podgrzewamy 1 minutę w kuchence mikrofalowej i podajemy ciepłą.
MadeInChina
MARIA66
milikati