Sposób przygotowania:
tortilla z kurczakiem z salsą pomidorową
pierś z kurczaka tniemy na mniejsze kawałki i wkładamy do zalewy z jogurtu naturalnego (wcześniej do jogurtu dodajemy czosnek - ilość wg. uznania)zostawiamy na około godzinę - pierś będzie soczysta i delikatna. w tym czasie przygotowujemy warzywa i ścieramy żółty ser.przygotowujemy salsę pomidorową. pomidory siekamy na drobne kawałeczki razem z bazylią i czosnkiem. dodajemy 2 łyżeczki oliwy z oliwek i mieszamy wszystko razem. salsa jest świetna do maczania w niej tortilli lub jako wsad do placka.po wyjęciu z zalewy grillujemy kawałki kurczaka z obydwu stron na tortille wykładamy ser żółty i zostawiamy chwile na grillu żeby się roztopił (tak samo można zrobić na patelni). kiedy ser jest lekko roztopiony dodajemy kurczaka i warzywa, zawijamy tortille i w ten sposób jeszcze chwile grillujemy żeby placek stał się chrupiący.podajemy z salsą pomidorową. Smacznego!