Sposób przygotowania:
Tortilla z warzywami i kurczakiem
1. Najpierw muszę do miski dać mąkę, sól i olej. Stopniowo wlewam wodę przy tm zagniatając ciasto.
2. Formuję kulę, przykrywam miską i odstawiam na około 30 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 6 równych części.
4. Z kolei wałkuję cieniutkie, okrągłe placki i smażę na suchej, bez tłuszczu, gorącej patelni. Po kilka sekund z każdej strony.
5. Następnie przygotowuję mięso.
6. Umyte i osuszone mięso kroję w paseczki. Obtaczam je dokładnie w przyprawach i odstawiam na 15 minut.
7. Po upływie czasu smażę je na rozgrzanym oleju do zrumieniania i miękkości.
8. Teraz przygotowuję warzywa.
9. Warzywa rozmrażam. Dokładnie odsączam z wody.
10. Następnie na patelni rozgrzewam masło i smażę na niej warzywa. Cały czas mieszam, następnie przyprawiam solą do smaku.
11. Na placki tortilli układam warzywa i mięso. Na koniec zwijam.
12. Gotowe. Smacznego!
2. Formuję kulę, przykrywam miską i odstawiam na około 30 minut.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 6 równych części.
4. Z kolei wałkuję cieniutkie, okrągłe placki i smażę na suchej, bez tłuszczu, gorącej patelni. Po kilka sekund z każdej strony.
5. Następnie przygotowuję mięso.
6. Umyte i osuszone mięso kroję w paseczki. Obtaczam je dokładnie w przyprawach i odstawiam na 15 minut.
7. Po upływie czasu smażę je na rozgrzanym oleju do zrumieniania i miękkości.
8. Teraz przygotowuję warzywa.
9. Warzywa rozmrażam. Dokładnie odsączam z wody.
10. Następnie na patelni rozgrzewam masło i smażę na niej warzywa. Cały czas mieszam, następnie przyprawiam solą do smaku.
11. Na placki tortilli układam warzywa i mięso. Na koniec zwijam.
12. Gotowe. Smacznego!