Sposób przygotowania:
Tortilla z patelni
Wykonanie tortilli: Obydwie mąki mieszamy i przesiewamy przez sito , dodajemy sól . Dodajemy posiekane masło i zagniatamy jak kruszonkę . Dodajemy wodę i zagniatamy ciasto , aż bedzie gładkie . Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po 20 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na małe placuszki. Każdy placek wałkujemy i przykładamy do niego talerz i wycinamy placek. Smażymy bez tłuszczu koło 30 sekund z każdej strony . Jeśli zbyt wyschła to skrapiamy wodą i podgrzewamy ( ja robie to w mikrofali po nałożeniu farszu :) Placek smarujemy majonezem i musztardą . Posypujemy mix sałata Pierś kroimy drobno i maczamy w jaju i bułce tartej. Smażymy i kładziemy na sałatę . Potem na chwilę do mikrofali i składamy tortille zawijamy w filie aluminiową i podajemy .
weronikaS
lalunia
Polecam zrobić samemu placki do tortilli .