Sposób przygotowania:
Tortille z chrupiącym kurczakiem i warzywamiPrzygotowanie kurczaka:
Filet umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na duże kawałki, najlepiej paski. Każdy kawałek obtoczyć w soli, świeżo zmielonym pieprzu oraz suszonych pomidorach.
Smażenie kurczaka:
Kawałki filetu obtaczać w mące, maczać w rozkłóconym jajku, obtaczać w bułce tartej, wrzucać od razu na rozgrzany olej i usmażyć z każdej strony na rumiano, po około 3-4 minuty. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kończenie dania:
Pomidory oraz cebulkę pokroić w kostkę, ogórka w plasterki (nie obierać). Tortille posmarować dłonią lekko zwilżoną wodą, następnie łyżką ajvaru i łyżeczką majonezu. Włożyć do mikrofali na średnią moc na 20-30 sekund. Na gorący placek ułożyć liść sałaty, ogórki, pomidory i kurczaka. Polać ketchupem, zawijać i podawać.
Smacznego!