Sposób przygotowania:
Tagiatelle z łososiem, ajvarem i pomidoramiPrzygotowanie łososia:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, rybę pokroić w dużą kostkę i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Przygotowanie składników:
Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku lub głębokiej patelni. Sparzone we wrzątku pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wrzucić na oliwę i smażyć przez 5 minut ciągle mieszając. Wrzucić łososia, chwilę przesmażyć.
Kończenie dania:
Dodać ajvar, wymieszać dokładnie, zakryć patelnię, sos poddusić przez 5 minut. Doprawić sos solą i świeżo zmielonym pieprzem, dorzucić wcześniej odcedzony makaron (nie przelany zimną wodą) i mieszać aby makaron dokładnie został pokryty sosem. Podawać od razu.
Smacznego!
BozenaMatuszczyk