Sposób przygotowania:
Brokuł w sosie mlecznym
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól, zagotowujemy. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy w wodzie. Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości. Ugotowany brokuł przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą.
Do drugiego garnka wlewamy mleko ( zostawiamy 1/4 szklanki ) i wodę, dodajemy masło, sól, pieprz i cały czas mieszamy, zagotowujemy. Garnek zestawiamy z gazu.
Do pojemnika wlewamy mleko i wsypujemy mąkę, miksujemy.
Wlewamy mleko z mąką do garnka i mieszamy do połączenia się składników, stawiamy na gaz, zagotowujemy. Różyczki brokuła przekładamy na talerz i polewamy sosem.
Do drugiego garnka wlewamy mleko ( zostawiamy 1/4 szklanki ) i wodę, dodajemy masło, sól, pieprz i cały czas mieszamy, zagotowujemy. Garnek zestawiamy z gazu.
Do pojemnika wlewamy mleko i wsypujemy mąkę, miksujemy.
Wlewamy mleko z mąką do garnka i mieszamy do połączenia się składników, stawiamy na gaz, zagotowujemy. Różyczki brokuła przekładamy na talerz i polewamy sosem.