edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Barszcz ukraiński

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze wszystkim znany barszcz po ukraińsku z dodatkiem buraków, zielonej fasolki szparagowej i ziemniaków.

Barszcz ukraiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
1. Przygotowujemy wywar drobiowy.

2. Gotujemy buraki.

3. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy drobno i podsmażamy w garnku na oleju i maśle.

2. Dodajemy pokrojoną cebulę i pora oraz koncentrat pomidorowy. Przesmażamy wszystko razem.

3. Dodajemy wywar drobiowy oraz pokrojone ziemniaki oraz liście laurowe oraz ziele angielskie.

4. Dodajemy ugotowane i pokrojone buraki oraz fasolkę szparagową i pokrojoną kapustę włoską. Doprawiamy sokiem z cytryny , cukrem, przeciśniętym przez praskę czosnek oraz solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości ziemniaków.

5. Możemy podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Najlepiej barszcz smakuje odgrzewany następnego dnia.
Barszcz ukraiński
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy drobno
Barszcz ukraiński
Dodajemy pokrojoną cebulę oraz pora oraz koncentrat pomidorowy
Barszcz ukraiński
Podsmażone warzywa zalewamy wywarem drobiowym
Barszcz ukraiński
Do zupy dodajemy pokrojone ziemniaki, buraki oraz fasolkę szparagową