Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
1. Przygotowujemy wywar drobiowy.
2. Gotujemy buraki.
3. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy drobno i podsmażamy w garnku na oleju i maśle.
2. Dodajemy pokrojoną cebulę i pora oraz koncentrat pomidorowy. Przesmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy wywar drobiowy oraz pokrojone ziemniaki oraz liście laurowe oraz ziele angielskie.
4. Dodajemy ugotowane i pokrojone buraki oraz fasolkę szparagową i pokrojoną kapustę włoską. Doprawiamy sokiem z cytryny , cukrem, przeciśniętym przez praskę czosnek oraz solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
5. Możemy podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Najlepiej barszcz smakuje odgrzewany następnego dnia.
2. Gotujemy buraki.
3. Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy drobno i podsmażamy w garnku na oleju i maśle.
2. Dodajemy pokrojoną cebulę i pora oraz koncentrat pomidorowy. Przesmażamy wszystko razem.
3. Dodajemy wywar drobiowy oraz pokrojone ziemniaki oraz liście laurowe oraz ziele angielskie.
4. Dodajemy ugotowane i pokrojone buraki oraz fasolkę szparagową i pokrojoną kapustę włoską. Doprawiamy sokiem z cytryny , cukrem, przeciśniętym przez praskę czosnek oraz solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
5. Możemy podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym. Najlepiej barszcz smakuje odgrzewany następnego dnia.
Justi2401