Sposób przygotowania:
Duszone warzywa z ciecierzycą
1. Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i podsmażamy razem.
3. Dodajemy pokrojoną drobno cukinię.
4. Dodajemy pokrojone pomidory.
5. Dodajemy bulion warzywny. Dusimy wszystko razem, aż do miękkości ziemniaków.
6. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną, ugotowana ciecierzyce i łyżkę koncentratu pomidorowego.
7. Na koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i wędzona czerwoną papryką.
8. Posypujemy świeżą natką pietruszki.
2. Dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i podsmażamy razem.
3. Dodajemy pokrojoną drobno cukinię.
4. Dodajemy pokrojone pomidory.
5. Dodajemy bulion warzywny. Dusimy wszystko razem, aż do miękkości ziemniaków.
6. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną, ugotowana ciecierzyce i łyżkę koncentratu pomidorowego.
7. Na koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i wędzona czerwoną papryką.
8. Posypujemy świeżą natką pietruszki.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2