Sposób przygotowania:
Gulasz mięsny ze świeżymi grzybami
Przygotować i pokroić potrzebne produkty. Grzyby oczyścić, wypłukać i osączyć.Pokroić. Mięso również pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Paprykę opłukać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w grubszą kostkę.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym lub wodą. Następnie na patelni podsmażyć cebulę, a potem grzyby. Przełoztć do mięsa w garnku. Dodać paprykę i przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
Zrobić zasmażkę z 1 łyżki smalcu i mąki. Wlać do garnka. Dodac łyżkę przecieru i 1 łyżkę pokrojonej drobno natki pietruszki, wymieszać, dusić jeszcze 5 minut. Każdą porcję gulaszu dodadkowo posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć mięso. Przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym lub wodą. Następnie na patelni podsmażyć cebulę, a potem grzyby. Przełoztć do mięsa w garnku. Dodać paprykę i przyprawy. Dusić do miękkości mięsa.
Zrobić zasmażkę z 1 łyżki smalcu i mąki. Wlać do garnka. Dodac łyżkę przecieru i 1 łyżkę pokrojonej drobno natki pietruszki, wymieszać, dusić jeszcze 5 minut. Każdą porcję gulaszu dodadkowo posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.