Sposób przygotowania:
Tortillowe roladkiETAP 1:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, następnie siekamy.
ETAP 2:
Do jajek dodaajemy posiekany szczypiorek oraz cebulę.
ETAP 3:
Następnie do jajek dodajemy 3 łyżki majonezu, musztardę oraz sól i pieprz do smaku.
ETAP 4:
Po lyżce majonezu rozsmarowujemy na kadym placku tortilli.
ETAP 5:
Na każdej tortilli posmarownej majonezem układamy liść sałaty.
ETAP 6:
Masę jajeczną dzielimy na trzy części i każdą wykładamy na placek tortilli.
ETAP 7:
Pomidor kroimy na cząstki i układamy na masie jajecznej.
ETAP 8:
Następnie całość zawijamy w rulon i owijamy ciasno folią spożywczą. Schładzamy w lodówce ok. 30-50 minut. Po tym czasie rulon kroimy w plasterki ok. 1,5 cm