gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Tortillowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortillowe roladki podaję jako przekąskę gdy spodziewam się gości lub jak dodatek do kolacji. Polecam.

Tortillowe roladki

Składniki:

Tortillowe roladki

 

  • 3 placki tortilli
  • 6 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 cebuli
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tortillowe roladki

ETAP 1:

Tortillowe roladki
Ugotowane i obrane jajka siekamy nożem i przekładamy do miski.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, następnie siekamy.

ETAP 2:

Tortillowe roladki
Szczypiorek i cebulę siekamy i dodajemy do jajek.

Do jajek dodaajemy posiekany szczypiorek oraz cebulę.

ETAP 3:

Tortillowe roladki
Majonez, musztardę i przyprawy dodajemy do jajek.

Następnie do jajek dodajemy 3 łyżki majonezu, musztardę oraz sól i pieprz do smaku.

ETAP 4:

Tortillowe roladki
Placki tortilli smarujemy majonezem (po łyżce)

Po lyżce majonezu rozsmarowujemy na kadym placku tortilli.

ETAP 5:

Tortillowe roladki
Liść sałaty układamy na placku tortilli.

Na każdej tortilli posmarownej majonezem układamy liść sałaty.

ETAP 6:

Tortillowe roladki
Na sałatę wykładamy masę jajeczną.

Masę jajeczną dzielimy na trzy części i każdą wykładamy na placek tortilli.

ETAP 7:

Tortillowe roladki
Pokrojone pomidory układamy na masie jajecznej.

Pomidor kroimy na cząstki i układamy na masie jajecznej.

ETAP 8:

Tortillowe roladki
Roldki owijamy folią spożywczą i schładzamy ww lodówce.

Następnie całość zawijamy w rulon i owijamy ciasno folią spożywczą. Schładzamy w lodówce ok. 30-50 minut. Po tym czasie rulon kroimy w plasterki ok. 1,5 cm