Sposób przygotowania:
Szybka tortilla obiadowa z sosem czosnkowo-ziołowy
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w małą kostkę. Wszystko oprószamy solą, pieprzem, curry, ostrą papryką i słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Smażymy, często mieszając. Włączamy piekarnik na 160stopni. Kurczaka przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Kefir wlewamy do słoika, wyciskamy do niego czosnek, dodajemy przyprawy. Słoik zakręcamy i mocno potrząsamy żeby składniki się połączyły. Odstawiamy do lodówki. Ogórki kroimy w paseczki. Każdy placek tortilli smarujemy łyżeczką majonezu i keczupu. Na nich rozkładamy po dwa plastry sera żółtego. Na nim układamy porcję ogórków. Na całej tortilli układamy sałaty (tyle ile chcemy). Mięso dzielimy na 4 porcje. Na sałacie układamy 1 porcję mięsa. Tortillę zakładamy od dołu, od lewej i prawej. Układamy na blasze. Gdy mamy już 4 na blasze, kładziemy na nie ruszt w piekarnika aby się nie rozłożyły podczas zapiekania. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 4 minuty (według zasady 1 tortilla - 1minuta). Wyjmujemy z piekarnika, układamy na talerzach i podajemy z sosem.