natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Tosty.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty są idealne dla urozmaicenia posiłków.

Tosty.

Składniki:

Tosty.

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 plasterki sera
  • 1 kiełbasę śląską
  • 2 plasterki szynki konserwowej
  • masło
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Tosty.
Każdą kromkę chleba posmarować cieniutko masłem. Na dwie kromki położyć po plasterku szynki konserwowej na szynkę. Na to położyć plasterek sera. Kiełbasę pokroić w cienkie talarki i ułożyć na serze. Przykryć drugą połówką chleb. Toster rozgrzać i włożyć do niego chleb. Piec na złoty kolor. Do małej miseczki dodać dwie łyżki majonezu i dwie łyżki keczupu i dokładnie razem ze sobą wymieszać. Gotowego tosta przekroić na dwie połówki i polać przygotowanym sosem. Tosty należy podawać tylko ciepłe z sokiem bądź herbatą.