natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Tosty 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Każde dzieci będą zachwycone tymi tostami.

Tosty 2.

Składniki:

Tosty 2.

 

  • 4 kromki chleba
  • 2 plastry sera
  • 2 klopsy mielone
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 1 duży pomidor
  • masło
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Tosty 2.
Kromki chleba rozłożyć. Na każdej posmarować cieniutką warstwę masła. Klopsy mielone pokroić w plastry. Na dwóch kromkach poukładać po jednym pokrojonym klopsie. Ogórki pokroić w paski i poukładać po jednym ogórku na jednej kromce (na klopsie). Na wierzch położyć plaster sera. Kromki chleba połączyć (złożyć) z kromką na której jest tylko masło. Włożyć pieczywo do tostera i piec aż tosty się przyrumienią. Pomidora dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry (ze skórką). Keczup wymieszać dokładnie z majonezem na jednolity sos. Gotowe tosty wyciągnąć na talerz i polać zrobionym sosem. Dla ozdoby na talerzyku kładziemy kilka plasterków pomidora.