Sposób przygotowania:
Tosty brzoskwiniowe
Brzoskwinie( dowolne owoce) wlozyc do miski i posypac 2 lyzkami stolowymi cukru. Pozostawic w temperaturze pokojowej na ok. pol godziny, az owoce puszcza sok. Pozostaly cukier wymieszac z cynamonem. Jajka, lekko rozbite wymieszac z mlekiem w glebokim talerzu. Pol porcji masla roztopic na rozgrzanej patelni. Kiedy maslo sie spieni wrzucic kromki briocha lub pieczywa tostowego do jajeczno-mlecznej masy i polozyc na patelnie. Smazyc z dwoch stron do czasu uzyskania zlotego koloru. Gdy wszystkie tosty sa juz gotowe pokroic je w dwa trojkaty, podawac na plaskim talerzu, natychmiast po upieczeniu. Posypac tosty cukrem i cynamonem. Polozyc na nich owoce, polane dodatkowo wedle uznania bita smietana, sosem czekoladowym, syropem owocowym lub miodem. PALCE LIZAC!!!