Sposób przygotowania:
Tosty z bryndzą
Sporządzić sos beszamelowy, przestudzić go i wymieszać z bryndzą. Dodać tarty ser i roztarty czosnek, przyprawić solą oraz pieprzem. Dużą, płaską blachę wysmarować masłem i ułożyć na niej kromki pieczywa. Na każdej kromce położyć plasterek wędliny i posmarować je masą beszamelową tak, by sos nie spływał po brzegach tostu. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 10 minut na ostrym ogniu, a przez następne 10 minut na średnim. Po wyjęciu z piekarnika tosty przybrać natką pietruszki i od razu podawać.Jest to znakomita potrawa na przyjęcie. Można przyrządzić ją nieco wcześniej, a zapiec tuż przed podaniem. Jeśli nie jesteśmy pewni upodobań kulinarnych naszych gości lepiej do beszamelu nie dodawać czosnku. Smacznego ; )